Barn

Moonboon slyngevugge: økt kvalitetssøvn for din baby og en bedre hverdag for hele familien

Skrevet i samarbeid med Moonboon Kids & Baby Studio.

Den første tiden med babyen er preget av mange spennende og gledelige øyeblikk. Samtidig møter imidlertid mange foreldre også utfordringer i denne tiden. 

I startfasen har de små ofte problemer med å sovne, de gråter, eller ønsker bare å sove på mammas eller pappas fang – noe som driver de fleste foreldre til kanten av fortvilelse. Spesielt når det også er kolikk eller tenner inn i bildet.

Den gledelige nyheten: du er ikke alene

Alle foreldre opplever eller har opplevd dette på et tidspunkt. Spesielt når babyens søvnrytme enda ikke er godt utviklet og når den lille enda ikke er i stand til tydelig å kommunisere sine behov. 

Den gode nyheten – det finnes en løsning. En slyngevugge er med på å gi babyen den søvnen den trenger i løpet av dagen ved å få et stabilt søvnmønster og gode rutiner. Dette er med på å bidra til babyens trivsel og gjøre hverdagen enklere for foreldrene. 

En slyngevugge skapt ut i fra egne erfaringer

Ideen bak slyngevuggen fra Moonboon Kids & Baby Studio startet når grunderen, bedriftseieren og moren Marie Grew var i svangerskapspermisjon. 

Sønnen hennes hadde vanskeligheter med å roe seg ned i løpet av dagen, og en venn anbefalte å prøve en slyngevugge for å få han i søvn. Dette fungerte så lenge vuggen bevegde seg. I stedet for å løpe frem og tilbake med en baby i armene, ble hun nå bundet til vuggen. 

Hun tenkte at det må være andre foreldre der ute med det samme problemet, og derfor undersøkte hun om det fantes en motor for slyngevugger. 

Et selskap i Malaysia solgte slike motorer, men problemet var at de ikke solgte produktene sine til Europa. Etter hjelp fra venner var hun 500 euro fattigere, men hadde motoren fra Malaysia i hendene. Det ble rask konstantert at motoren ikke var et høysikkerhets- eller kvalitetsprodukt. 

Da kom ideen om å produsere en motor selv som ville leve opp til hennes egne verdier om bærekraft, sikkerhet og gode materialer. Slik ble Moonboon Kids & Baby Studio startet. 

Fra ide til virkelighet

Markedsundersøkelser viste at 80% av de som allerede hadde en slyngevugge faktisk også ønsket en vuggemotor for å ha mer frihet hjemme. Det danske ingeniørfirmaet C.B Svendsen hjalp til med å utvikle og teste en motor. 

Videre trengte Marie Grew en forretningspartner for å kunne realisere drømmen om å tilby dette produktet til familier. I august 2020 deltok hun i den danske versjonen av TV-showet “Dragons’ Den”, hvor hun presenterte forretningsideen foran flere potensielle investorer og fikk en investor med på laget. 

Etter dette har slyngevuggen solgt i en høy fart, og i dag har mer enn 15 000 familier en Moonboon slyngevugge med motor. 

Slyngevugge som kan brukes fra første dag

Anmeldelse av Moonboon

Grunnen til at slyngevuggen med motor fungerer så godt er fordi vuggingen som skapes ved hjelp av motoren imiterer gyngebevegelsene som babyen kjenner fra livmoren, og skaper dermed et trygt, rolig og kjent miljø. 

Denne vuggingen er viktig for barnets utvikling. Det er et litet likevektsorgan i det indre øret, som stimuleres når babyen vugges. Bevegelsene registreres av hjernen og fremmer dermed barnets balanse og motoriske ferdigheter. 

Siden vuggen kommer i nærkontakt med babyen, er det også viktig at den er laget av skånsomme, ikke-kjemiske materialer. Kun bærekraftige materialer brukes til Moonboon slyngevugge: stoffet er laget av GOTS-sertifisert økologisk bomull, trepinnen er laget av valnøttre. 

En annen spesiell funksjon er madrassen i slyngevuggen som er laget av 100% kapok. Kapok er et hypoallergent naturmateriale som regulerer fuktighet og temperatur slik at babyens kroppstemperatur alltid holdes på et optimalt nivå. 

Den skandinaviske designede slyngevuggen fra Moonboon er laget med den største kjærligheten til de minste. På grunn av dens kvaliteter kan den brukes fra babyen er nyfødt og vil være med på å hjelpe foreldre i en hektisk hverdag, samtidig som den gir babyen den viktige søvnkvaliteten. 

For mer informasjon besøk: www.moonboon.com.

4/5 - (23 votes)