Fritid

Topp 10 opplevelser i Oslo

oslo opplevelser

Oslo er kanskje bare en liten prikk på verdenskartet, men det skjer ekstremt mye i den lille prikken. For visste du at Oslo er Europas raskest voksende storby og det er estimert at Oslo vil ha rundt én million mennesker i 2040? Det er jo selvsagt gode nyheter, for det viser jo bare at Oslo er en attraktiv by. Med denne utviklingen kommer det selvfølgelig også ny kultur, aktiviteter og selvfølgelig opplevelser!

De beste opplevelser Oslo har å by på

Med en sånn utvikling så skal man jo også holde øye med alt det nye og å holde seg oppdatert på det beste Oslo har å by på. Derfor har vi valgt ut topp 10 opplevelser i Oslo som er must-sees og vil gjøre det enklere for deg å finne essensen av Oslo. Dette vil spare deg en god del tid fra søkemotorene og for at du sikrer deg å finne de mest populære opplevelsene. Blant annet får du presentert en opplevelse i Oslo som forteller deg litt mer om vår skihistorie! Vi har også en opplevelse som store stjerner fra det store utland har vært på og selvfølgelig noen opplevelser for at du skal bli bedre kjent med Oslo sin historie og by generelt. Finn ut hvilke opplevelser det er under og bli inspirert!

Zipline på Holmenkollen

Dette er en av de mest populære opplevelsene i Oslo, fordi Holmenkollen er jo Norges stolthet og er generelt et legendarisk sted. Men ikke nok med det, så har Kollensvevet hengt en 361 meter lang zipline fra hoppbakken som tar deg med på en reise fra topp til bunn! Om du har vært nysgjerrig på hvordan det føles ut å være en skihopper mitt i svevet, så er dette din dag å finne det ut på. Det blir ikke enklere moro og adrenalin enn det, for stedet ligger rett utenfor Oslo og kan kommes til ved T-Banen. Men innen du “hopper i det” med zipline, vil du også få en tur tilbake igjen til gammel skihistorie på Skimuseet, som i 4000 år gammel historie. En flott opplevelse som kombinerer kunnskap og adrenalin!

Les mer på: www.truestory.no/opplev/zipline-i-holmenkollen

Historisk vandretur ved Akerselva

opplevelser i oslo

Området rundt Akerselva er et av Oslos mest hyggeligste tursteder og har mye historie som strekker seg hele veien tilbake til industrialiseringen den siste delen av forrige århundre. Akerselva har nemlig hele 20 fossefall (og 48 broer) og har mye vannkraft, som da selvfølgelig ble utnyttet på den tiden for å få i gang maskinene som blant annet produserte stål og jern. Den dag i dag kan du se gamle fabrikker og gård fra den tiden, som blant annet Vøyen Gård og noen av fabrikkene er også omgjort til restauranter. Akerselva starter fra Maridalsvannet og går helt ned til Oslo sentrum, så den gir rom for utforsking, bevegelse og så avslutter opplevelsen med et godt måltid på Mathallen.

Les mer på: www.truestory.no/opplev/historisk-vandretur-ved-akerselva

Fram polarskutemuseum

Dette er en must-see museum i Oslo og tar deg med på en reise inn i spennende norsk polarhistorie som er nok et stort stykke stolthet her til lands. Alle vet jo hvem Fridtjof Nansen er, til og med på verdensbasis, og hans alternative liv til sjøs og ekspedisjoner til polarsirkelen med polarskuta Fram. Skuta i seg selv er i museet og den kan beundres både fra utsiden, men også fra innsiden. Museet tillater deg å vandre i flere timer for å få en innblikk i historie, båtbygging og livet på sjøen – alt fra matvaner, sykdommer, sanitære forhold – og historier som etterlater deg målløs. Garantert et av de mest lærerrike opplevelsene i Oslo som passer for både barn og voksne.

Les mer på: https://no.tripadvisor.com/Attraction_Review-g190479-d656587-Reviews-Fram_Polar_Ship_Museum-Oslo_Eastern_Norway.html

Luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF

Luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF

The THIEF er allmenn kjent i Oslo på grunn av dens eksklusive og luksuriøse status på Tjuvholmen og er stedet hvor stjerner som Bill Gates, Ariana Grande og Adele har satt sine føtter. Som du nok allerede nå kan forstå, er denne opplevelsen i den eksklusive ende og er et klart valg om du skal kjøre all-in på hverdagsluksus! Opplevelsen inkluderer blant annet inngang til The THIEF SPA, en 50 minutters massasje og selvfølgelig en herlig 3-retters middag på The THIEF FOODBAR som får ekstremt mye skryt for kvaliteten. Alt dette skal nytes i flotte omgivelser og det er verdt å merke at alt er av kjente designere.

Les mer på: www.truestory.no/opplev/luksus-spadag-og-gourmet-paa-thethief

Vinsmaking på Klosteret

vinsmaking på klosteret

Klosteret Restaurant er en av de mest hyggeligste steder i Oslo, med levende lys og stemningsfull musikk i bakgrunnen. Altså, den perfekte setting til å ha en sosial og smakfull vinsmaking. Selve opplevelsen tar plass i deres Chambre Separee, som er et separat rom fra selve restauranten og hvor vinkjelleren befinner seg. Vinkjelleren har også fått flere priser og har mange eksklusive viner på lager. Der inne skal dere da få smake på 5 forskjellige kvalitetsviner og får en hel del bakgrunnsinformasjon og kunnskap fra en virkelig dyktig og kunnskapsrik betjening.

Les mer på: www.truestory.no/opplev/vinsmaking-paa-klosteret

Maling & Moro hos Paint’n Sip

paint wine

En av Oslos mest geniale og morsomme opplevelseskonsepter! Maling & Moro hos Paint’n Sip er er nemlig å kombinere to glade ting sammen; maling og vin. Du tar bare med deg din egen vinflaske hjemmefra, dine venner og tillater dere en helaften i det kunstneriske hjørnet. Alt er fasilitert, dere får alt av utstyr til maling – og vinglass –  og selvfølgelig en dyktig male instruktør som viser vei til deres kommende mesterverk. Så det er bare å poppe vinen, la kreativiteten flyte og se om dere klarer å slå Picassos genialitet. Dere får også ta med mesterverket med hjem etterfølgende.

Les mer på: www.truestory.no/opplev/maling-og-moro-hos-paint-n-sip

Grünerløkka

Skal du på opplevelsesferd i Oslo, skal ferden gå direkte til Grünerløkka som er verdt å besøke. Det blir regnet som Oslos hippe bykvartal, men har virkelig gammel historie. Med andre ord en bydel med mye sjel! Det kryr som regel av liv og er der hvor de lokale henger. Dette med god grunn, for det er mer enn kun historie å utforske på Grünerløkka og sjelen. Du kan finne alt av caféer, barer, mikrobryggerier, graffiti kunst på veggene og klesbutikker. Det er bare å slenge på deg god skoene, starte et sted og vandre deg videre uten en planlagt rute.

Les mer på: https://no.tripadvisor.com/Attraction_Review-g190479-d656575-Reviews-Grunerlokka-Oslo_Eastern_Norway.html

Whiskysmaking hos UnderBar

opplevelser oslo whiskysmaking

Er du en whisky fan eller har ambisjoner om å bli det? Whiskysmaking på Underbar er svaret om du ønsker real kunnskap om whisky. Så det er bare å hive deg rundt, ta med en god gjeng og ta turen ned til Akerbrygge hvor dere vil finne Underbar. Der blir dere ønsket velkommen av en ekstremt kunnskapsrik betjening og en smakfull vegg av 500 whisky. 500 whisky typer skal dere nok ikke smake, men det blir valgt ut 5 whiskyer typer som dere skal få lære litt mer om og bli klokere på. I tillegg til det, er det selvfølgelig en innføring i hvordan man produserer whisky, lagrer det, hva alder har og si og mye mer.

Les mer på: www.truestory.no/opplev/whiskysmaking-hos-underbar

Kjør Lamborghini Gallardo på gata

lamborghini

Dette er den ultimate sportsbil opplevelsen i Oslo! Lamborghini Gallardo blir regnet som det italienske bilmerkets store stolthet og det er ikke noe rart – med et design som får alle mann i gata til å snu hodet, en komfort som er en opplevelse i seg selv og 500 hestekrefter under panseret – så er det ikke annet enn å join the ride. Du får nemlig nøklene i hånda og så kan du leke Lamborghini eier når du cruiser gjennom Oslos gater. Du kan velge mellom 15 minutter, 30 minutter og 45 minutter, men uansett lengde, så vil hvert sekund føles som de villeste sekund i ditt liv.

Les mer på: www.truestory.no/opplev/kjoer-lamborghini-gallardo

Vigelandmuseet

Vigelandmuseet er en av must-see opplevelsene i Oslo, både for barn og voksne! Den får mye skryt for å være godt gjennomtenkt og man får et godt innblikk i Gustav Vigelands liv og kunst. Med andre ord mye fascinerende historie, beskrivelser av hans kunstverk og bakgrunn og eksempler på hans skisser til et ferdig produkt. Museet forteller også om konstruksjonen av Vigelandsparken som ligger rett utenfor museet. Vigelandsparken blir blir faktisk regnets som verdens største skulpturpark på 320 mål og har mer enn 200 skulpturer skapt av Vigeland selv. Nevneverdige skulpturer er blant annet Monolitten og Livshjulet. Så her er det bare å pakke piknikk korgen og nyte en dag med kunst og historie.

Hold også øye med aktivitetskalenderen, for museet har blant annet sommerkonserter og skiftende kunsutstillinger, så turen til Vigelandmuseet kan du ta flere ganger. Det er alltid noe nytt og se.

Les mer på: https://no.tripadvisor.com/Attraction_Review-g190479-d196804-Reviews-Vigeland_Museum-Oslo_Eastern_Norway.html

5/5 - (1 vote)

Skriv en kommentar