Uncategorized

Trenger du noe mer enn en vanlig stekeovn?

Nordmenn elsker å pusse opp, og det inkluderer selvfølgelig også kjøkkenet. Fra komplette leverandører som AUBO Kjøkken & Bad finner du et bredt utvalg av kjøkken i alle design og prisklasser. Hos AUBO kan du da hente inspirasjon til det aller meste, men hva med stekeovnen? Er det nok med en vanlig, eller trenger du noe ekstra?

Noe som de aller fleste vil sette pris på, og neppe gå vekk fra når man vel har prøvd det, er såkalt pyrolyse for rengjøring. Det betyr kort fortalt at ovnen kan varmes opp til mange hundre grader varmere enn i vanlig drift, og det betyr at eventuelle rester i ovnen helt enkelt brennes til støv som enkelt kan kostes og tørkes ut.

I tillegg er dampovner en trend. Dette er kanskje et valg som passer bedre for deg som er noe av en hobbykokk, hvis du ikke har savnet dampfunksjon så langt finnes det helt sikkert en rekke andre spennende ting på kjøkkenet som du kan bruke pengene på.

Hva med mikrobølgeovnen?

Sammenlignet med enkelte andre land, og man må ikke så mye lenger enn til Sverige for å se forskjellen, så er faktisk ikke mikrobølgeovn så vanlig i norske hjem. Det er litt vanskelig å finne noen forklaring på dette, og egentlig burde det være like stort behov for rask oppvarming, tining og tillaging i Norge som i andre land. Likevel er mye av hurtigmaten vår, som for eksempel Pizza Grandiosa og de vanligste variantene fra Fjordland, bygget på steking eller oppvarming i vanlig stekeovn eller vannbad.

Etter hvert er det kommet en del produkter på markedet som med fordel kan varmes i mikrobølgeovn, og et alternativ for noen kan dessuten være kombinerte løsninger der du får både mikrobølgeovn, en vanlig stekeovn og varmluftsovn i en og samme pakke.

Tenk også over hvor integrerte du vil at produktene skal være, det påvirker også valget av kjøkken.