Helse & Skjønnhet

Fuktighetskrem – Hudpleie guide

fuktighetskrem test

Fuktighetskrem er ikke bare fuktighetskrem. Det finnes utallige varianter for forskjellige behov. Og selvfølgelig også forskjellige kvaliteter. Nedenfor kommer det en guide som vil hjelpe deg med å velge den riktige kremen for deg.

Hvilken fuktighetskrem skal jeg velge?

Det viktigste med fuktighetskrem, er å holde huden myk. Hvis du ikke syns at det virker, kan det hende det ikke er den riktige kremen for deg. Spørsmålet er om man skal ha en fetere krem, eller kanskje en krem med aktive ingredienser som karbamid, glyserol eller havreekstrakt.

Er du plaget av allergi, eksem, sensitiv hud eller eksem, er nok parfymefrie produkter det beste for deg. Det er dog individuelt hvilken kremtype man foretrekker, og man vet med sikkerhet hvilken som er den beste først etter at man har prøvet seg frem. Guiden under vil hjelpe deg på vei mot den rette fuktighetskremen for deg.

Svært tørr hud

Hvis du har svært tørr hud, skal du gå etter en fet krem. Den høye fettprosenten gjør at kremen bruker litt tid på å trenge inn i huden, men litt tålmodighet gjør susen.

Eksempler på kremer som passer her:

Svært tørr hud uten sår

Her skal du bruke en fuktighetskrem med karbamid. Husk å bruke kremen regelmessig for best mulig virkning. Karbamid kan desverre gi litt svie i huden, så bruk det med omhu.

Eksempler på kremer som passer her:

Tørr hud

Hvis du har alminnelig tørr hud, kan du som oftest nøyes med en helt alminnelig hudkrem.

Eksempler på kremer som passer her:

Normal og lettere tørr hud

Her behøver du ikke kremer med så høy fettprosent, og kremen vil trenge kjappere inn i huden.

Eksempler på kremer som passer her:

Finnes en fuktighetskrem test?

Det finnes tester med tapere og vinnere om alt mulig, så selvfølgelig foreligger det også en slik test om fuktighetskremer. Det svenske forbrukermagasinet Råd&Rön har vært så vennlige å foreta den testen for oss, og fant fram til at dyrest ikke nødvendigvis er best. I denne testen la man vekt på kremens fuktgivende evne, i tillegg til subjektiv vurdering fra et stort blindtestpanel.

Testens store vinner viste seg å være HTH Original Lotion, som kun koster 20 kroner per desiliter. 20 testpersoner fikk huden målt før og umiddelbart etter påføringen. I tillegg ble huden igjen målt etter 24 timer, og igjen etter hele 15 dagers bruk. Men dette var den soleklare vinneren hvis vi kun ser på fuktighetskremens primære oppgave, nemlig å tilføre fukt. Det subjektive blindtestpanelet hadde nemlig en annen vinner. Eller rettere sagt to.

Tips om fuktighetskrem

La Roche- Posay og BioTherm vant gull og sølv

Begge kremene scoret høyt på god konsistens. BioTherm-kremen ble oppfattet som en krem som nesten ikke etterlot seg et fettlag, og som ble absorbert kjapt,  mens La Roche-Posay-kremen virket å være svært lite klebrig.

HTH-kremen fikk allikevel palleplass, og kunne takke for en god bronsemedalje. Uansett et fantastisk produkt.

Fuktighetskremer for menn

Selv om det ikke er så fryktelig lenge siden menn begynte med hudpleieprodukter, er det tydelig å se at menn nå utgjør en viktig andel av hudpleie-markedet. Selv om menns hud ofte er fetere og grovere enn kvinnenes, så kan den allikevel mangle fukt. Mange menn har derfor godt av å bruke en god fuktighetskrem, men den behøver ikke alltid å være så fet. De fleste utbydere av hudpleieprodukter har også fuktighetskremer, med maskuline dufter, som er spesielt beregnet til mannens hudtype.

Her er noen populære eksempler:

Det er en jungel der ute. Spesielt innenfor hudpleieprodukter som fuktighetskremer kan verdenen virke uoverskuelig. Det finnes ikke èn krem som er bedre enn alle andre. Men det finnes sikkert èn som er bedre enn mange andre – akkurat for deg!

4/5 - (2 votes)

Skriv en kommentar