Helse & Skjønnhet

Økologisk hudpleie – Guide

økologisk hudpleie

Guide til økologisk hudpleie: Av alle kroppens organer, er huden den største. Den holder deg varm, eller kjøler deg ned – den utvider seg når du har spist for mye, eller er gravid. Den kan alt, og er rett og slett uvurdelig. Derfor er det også viktig at vi passer på den.

Når vi bruker hudpleieprodukter, er det viktig å huske på at vi opptar alt som huden er i kontakt med. Det sier seg selv, at jo renere og naturlige hudpleieproduktene er, jo bedre og sunnere er det for deg. Og heldigvis har interessen for økologisk hudpleie eksplodert de siste årene, og markedet har heldigvis gjort det samme.

Når du kjøper økologisk hudpleie, sikrer du deg at det er en stor del av naturlige råvarer i produktet, og at det er dyrket uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Ofte er det også krav om at produktet skal inneholde naturlige ingredienser.

Den største delen av skjønnhetsindustrien har en nedadgående salgskurve. Men dette gjelder ikke den økologiske delen av markedet. Forbrukerne har blitt mer kresne og mer opptatt av miljøet, derfor dukker det stadig opp nye økologiske merker – og det kommer det nok til å fortsette med. Det er ikke lenge siden du var nødt til å finne en spesialbutikk for å finne naturlige og økologiske hudpleieprodukter. I dag finner du dem overalt, og produktene fyller mer og mer i hyllene. Det betyr igjen, at vi som forbrukere ikke lenger har noen problemer med å pleie vår hud uten kunstige kjemiske tilsetningsstoffer.

Valg av økologisk hudpleie

Nedenfor har vi laget en liten guide til deg som kanskje ikke kjenner så mye til økologisk hudpleie, og som vi gjerne vil anbefale.

Weleda Skin Food 30 ml

Dette produktet er et virkelig fint basisprodukt til hele familien, og kan varmt anbefales til dem med tørre og sprukne hender. Den kan brukes på hele kroppen, og passer også fint til sart hud. Den ekstra gode evnen til å lindre tørr hud, kan man i høy grad tilskrive ekstrakter fra stemorsblomst, kamille og ringblomst.

Les mer om Weleda Skin Food

Rudolph Care Acai Body Scrub 200 ml

Det dør tusenvis av hudceller på kroppen hvert eneste minutt. Derfor kan det være greit å få litt hjelp til å få dem bort. Acai Body Scrub med finmalt granulat fra aprikos- og acaikjerner hjelper deg med det – samtidig som cellefornyelsen blir stimulert og forbedret.

Les mer om Rudolph Care Acai Body Scrub

Mimis Skin Care Argan Oil 100% Pure & Natural

Denne organiske Moroccan oil  passer til alle hudtyper, også til barn. Arganoljen bekjemper og nøytraliserer frie radikaler, som er den viktigste årsaken til celleskading og aldring. I tillegg virker den nærende på hår og negler , og beskytter mot solen. Fungerer også utmerket som et anti-rynkemiddel.

Les mer om Mimis Skin Care Argan Oil

ELEMIS British Botanicals Body Cream 200ml

Denne kremen inneholder ingredienser fra den engelske landsbygda. Det er en dypt fuktighetsgivende og balanserende krem, og er i tillegg rik på næring. Økologisk havre er med til å gjenopprette fuktig hud, mens lavendel og kamille gir en deilig beroligende duft.

Les mer om ELEMIS British Botanicals Body Cream

DERMASPA Arganolje Økologisk (Fersk)

Dette er norges ferskeste Arganolje, og har mange forskjellige bruksmuligheter. Den fungerer perfekt til tørr hud, forebygger strekkmerker og kan til og med brukes som en skånsom makeupfjerner. Dette er en populær kvalitetsolje som du alltid kan bruke.

Les mer om DERMASPA Arganolje økologisk

5/5 - (1 vote)

Skriv en kommentar