Hage

Espegard bålpanne og tilbehør

espegard bålpanne

En bålpanne er perfekt til så mangt. De som allerede har en, vil aldri være en foruten. Vi vet alle, at det ikke er noe bedre sted å samles, enn ved en åpen flamme. Utover å være et naturlig samlingspunkt, er bålpannen også perfekt som utekjøkken, utepeis, grill eller til god gammeldags bålkos. Den er med på å skape stemning året rundt, og er i tillegg et estetisk innslag i hagen eller på hytta. En bålpanne kan dessuten fås som en praktisk turkammerat, som gjør det enklere for deg å lage mat eller få varmen når du er ute på tur i naturen.

Bedriften Espegard kjenner naturen godt. Med utgangspunkt i Hallingdalen, og med lidenskap for hogstarbeid, har de utviklet kvalitetsprodukter for det norske uteliv siden 80-tallet. Alle produktene er utviklet med tanke på å kunne tåle all slags vær, og for å være ute. Dette gjelder også bålpannene fra Espegard. De sier selv, at de ikke opererer i lettvekterklassen, men har fokus på robuste materialer som tåler bruk i friluftslivet i mange år fremover.

Se pris på Espegard bålpanne her

Bålpannene fra Espegard er robuste og tøffe, og kommer i flere forskjellige størrelser. Du kan for eksempel velge et Espegard Fyrfat, med en diameter på 50 cm. Det har foldbare bein, medfølgende grillrist og har en diameter på 50 cm. Uansett om du skal langt avsted, eller bare over til naboen, er dette den perfekte turkameraten. Kom i stemning i hagen, kok kaffe på det høyeste fjell, eller grill ei pølse på stranda! Muligheten for mer hygge utenfor har aldri vært større og enklere.

På motsatt side av spekteret finner du Espegard Fyrfat 80. Som navnet tilsier, så har den en diameter på hele 80 cm. Det er med andre ord et fleksibelt utekjøkken med rist, to sidebord og to gnistfangere. Den har trinnløs høydejustering, og kan beveges mot sidene. Spjeldet i bunnen kan justeres for trekk, og har glosamler under panna. I tillegg har den et opphengstårn over fatet for kaffekjele og rist. Her får du altså alle muligheter. Du kan grille, få varmen eller bare komme i stemning. Men det viktigste er, at du uansett får kost deg mer i friluft!

Du kan også kjøpe en bålpanne med full pakke. Her får du blant annet popcorngryte, suppegryte og stekehelle i tillegg til standardutstyret. Prisene på bålfatene varierer fra ca 800 kroner til ca 6400 kroner. Alt avhengig av størrelse, funksjoner og tilbehør. Men en ting får du uansett; Espegards høye kvalitet.

Når du først går til innkjøp av en bålpanne, kan det være lurt å kjøpe litt ekstra utstyr også.

Nedenfor kikker vi litt nærmere på noen tilleggskjøp fra Espegard som passer godt sammen med bålpannen.

OVERTREKK FOR ESPEGARD BÅLPANNE

Selv om Espegards bålpanner er laget for helårsaktiviteter, og for å stå utenfor, betyr det ikke at den ikke har godt av litt ekstra omtanke. Bare sett dette overtrekket over bålpannen når den ikke er i bruk. Bålpannen vil holde lengre, og vil se like fin ut neste gang du skal bruke den.

STÅLKJELE M/LOKK 12,0 L

Det er ingenting som å lage mat når man er ute i det fri. Med denne stålkjelen med lokk, kan du kjapt og enkelt lage suppe eller varme opp vannet til oppvasken. Den er selvfølgelig laget i rustfritt stål, og er laget nettopp for bruk på bål.

GRILLRIST TIL BÅLPANNE 60CM

Denne grillristen har en diameter på 60 cm, og er laget av rustfritt stål. Det er ikke alltid like enkelt å finne en kvist som du kan feste pølsene på, så da er en grillrist kjekk å ha. Risten er utstyrt med et håndtak på siden, som gjør det enkelt å ta risten av og på bålpannen.

SUPPEGRYTE M/LOKK 6L

Dette er en virkelig flott og solid suppegryte. Den er laget i emaljert stål, noe som gjør at maten ikke brenner seg fast og oppvasken blir enkel. Her kan du lage verdens beste gløgg til jul, lapskausen har aldri smakt bedre, suppa er fantastisk og fårikålen himmelsk. Mat i det fri smaker alltid best.

GNISTFANGER TIL BÅLPANNE/FYRFAT

Når du er ute og ferdes i skogen en varm sommerdag, er det virkelig viktig å ha kontroll på gnistspruten. Med en gnistfanger kan du føle deg trygg. Gnistfangeren gjør det også lettere og tryggere å samles om bålpannen, og selve bålkosen kan komme i fokus.

POPCORNKJELE

Det er ingenting som å kikke inn i et bål. Men å se popcorn poppe er heller ikke så dumt. Dette er en vinner, spesielt for barna. I tillegg til underholdningsverdien, er det vel heller ingenting som smaker som popcorn tilberedt over åpen ild.

5/5 - (1 vote)

Skriv en kommentar