Bolig

Kontinentalseng guide & test

kontinentalseng test

Vi bruker nesten en tredjedel av våre liv i sengen. Det er derfor hjemmets viktigste møbel, og er med til å bestemme din livskvalitet. Dårlig søvn gir som oftest dårlig livskvalitet – derfor er det ytterst viktig å velge riktig seng når du har bestemt deg for å gå til innkjøp av kontinentalseng. Den skal jo forhåpentligvis følge deg i en del år fremover.

Det finnes flere typer senger, der elevasjons-, ramme- og kontinentalseng er blant de mest populære. I denne artikkelen fokuserer vi på noen gode kontinentalsenger, med tilhørende gode tilbud.

Se utvalg av kontinentalsenger hos BedreNætter.no

Hvilken kontinentalseng er best i test?

Jo, det finnes ”best i test”-kåringer av kontinentalsenger. Problemet er bare at vi i BraHjem.com ikke synes disse testene er gode nok til å bli representert her. For å kompensere for en slik manglende test, har vi laget en stor guide til kjøp av kontinentalseng OG funnet 6 kontinentalsenger som vi gjerne vil få lov til å anbefale. Her er det nemlig snakk om knallgode tilbud, så du er sikker på å få mye seng for pengene.

6 gode kontinentalsenger

Som sagt, så er dette ingen best i test-kåring, men snarere 6 forskjellige anbefalinger. Og du kan være sikker på at du får sove godt i dem alle sammen.


JUPITER

jupiter kontinentalseng

Dette er danskprodusert kvalitet på sitt beste! Den er designet av Kinnabädden i Horsens i Danmark, og gir deg et flott design og enestående søvn. Kinnabädden er et sengemerke med mer enn 60 års erfaring på baken, og har utviklet senger som er tilpasset det nordiske klimaet. Jupiter er deilig lun om vinteren, og sval om sommeren.

Den gode nattesøvnen sikres gjennom kontinentalsengens tre madrasslag. Dette ekstra madrasslaget gjør, at Jupiter får en tiltalende, karakteristisk høyde, og eksepsjonell komfort. Plattformen i sengen er satt sammen av en boksmadrass, og en vendbar 5-sonet fjærmadrass. Denne fjærmadrassen står for det øverste madrasslaget. Madrassen fås i både fast og medium, og vil sørge for at du får en sunn liggeposisjon og en fantastisk nattesøvn.

Se tilbud


ENCORE 180 KONTINENTALSENG MED GAVL

ENCORE 180 KONTINENTALSENG MED GAVL

Dette er en stilren kontinentalseng med dobbeltfjæret konstruksjon. Selve sengens høyde på 74 cm gjør at det er enkelt å klatre inn og ut av sengen.

ENCORE er en seng med middels fast komfort. Den har tre lag madrasser, med en LFK-ribbemadrass underst. Mellommadrassen har springfjærer med fem komfortsoner, og gir fantastisk støtte for hele kroppen. Avlastningen av kroppen hjelpes i tillegg av de individuelle springfjærene.

Overmadrassen er laget av kaldskum, og har en profilert overflate for bedre luftsirkulasjon. Den er 7 cm tykk, og har som mellommadrassen også et avtagbart stoff som kan renses. ENCORE passer best til personer med vekt mellom 50-100 kilo.

Se tilbud


Kampanje nå

VASA MAYAN seng

Denne sengen er allergivennlig. Overmadrassen heter nemlig Mayan Green, og består av 100% naturlatex. Så hvis du leter etter en allergivennlig seng, kombinert med ypperlig støtte og komfort, er dette sengen for deg.

Springfjærene i springfjærmadrassen har blitt polstret med tykk latex. Der det er normalt med 35 mm latexpolstring, har denne sengen 40 mm. Dette betyr at sengens levetid øker og at komforten er bedre. Det er faktisk hele 25 års garanti på kontinentalsengen Vasa.

Latex er også vigtig når det kommer til ventilasjon i Vasa-sengen. Sommernettene vil føles svale, og de kalde vinternettene lune.

Se tilbud


SENSES Form

SENSES CLASSIC test av kontinentalseng

Denne innbydende sengen er danskprodusert, og har høy kvalitet og god komfort. Rammemadrassen er selve sengens plattform, og er omgitt av en solid treramme. Dette gir et godt fundament for sengen. Sengens madrass er det primære komfortlaget, og er her utstyrt med pocketfjærer. Dette er en moderne form for fjærer som reagerer helt uavhengig av hverandre på den vekt som legges på. Med andre ord, så tilpasser fjærene seg individuelt etter liggeposisjonen din.

Fjærmadrassen er vendbar, og burde vendes hvert halve år, slik at presset på fjærene fordeler seg likt. Det betyr også at madrassen får en lengre levetid enn hvis den ikke kunne vendes.

Se tilbud


FELICIA 180 KONTINENTALSENG

FELICIA 180 KONTINENTALSENG

Her er en stilren seng med sengegavl og nakkepute. Den er diskret og iøynefallende på samme tid på grunn av det nøytrale stoffet og distinkte metallbein. Dette gjør at den er veldig lett å matche med alt annet du har på soverommet.

Med sin høyde på 62 cm, får man en følelse av et deilig luksuriøst hotellopphold. Sengen har fast komfort, og passer til personer som veier mellom 40 og 120 kilo.

Fjærmadrassen med pocketspring gir fantastisk avlastning for kroppen, og er delt i to. Dermed kan du eller din partner vende seg i senga uten å genere eller vekke den andre. I tillegg er ribbene i sengebunnen montert på oversiden av sengerammen, slik at du alltid vil ligge stødig og rolig. FELICIA kommer med en 6 cm høy overmadrass.

Se tilbud


Se tilbudene hos Bedre Nætter

bergen kontinental seng

Her har du en kontinentalseng i særklasse! Alle lagene og nivåene består av kvalitetsprodukter laget av kvalitetsmaterialer. Her er det vanskelig å tenke seg en bedre seng til samme pris. Sengen produseres i Belgia, som er et land med en lang og god tradisjon innenfor sengeproduksjon, og regnes blant de beste i verden.

Fjærmadrassen består av pocketfjær, som er en moderne fjærform  som passer til de fleste nordmenns kropper. Rundt fjærlaget er det plassert 35 mm latex på hver sin side av madrassen. På grunn av sin elastisitet, fremhever latexen fjærenes egenskaper, og hjelper til med å optimere utnyttelsen av dem.

Utover å forbedre nattesøvnen din, hjelper latex deg med et bedre sovemiljø. Madrassen blir nemlig hele tiden ventilert, på grunn av den perforerte latexflaten på hver side av madrassen.

Se tilbud


Guide til valg av beste kontinentalseng

Det er flere ting man skal være oppmerksom på før man foretar det endelige kjøpet av en seng. Utover sengens størrelse, så er det viktigste selve sengens fasthet. Det er noen tommelfingerregler der ute, som kan hjelpe deg med det riktige valg. Her er en av dem:

Hvis du veier under 70 kilo, og liker en deilig og myk seng, skal du velge en seng med medium fasthet.

  • Veier du mellom 70 og 95 kilo, bør du velge pocketfjær med fast fasthet.
  • Veier du mer enn 95 kilo, skal du ha fjær som er fastere enn pocketfjærene. En av mulighetene her, ville være å gå etter en seng med multipocketfjær.

Som sagt, så er dette bare en tommelfingerregel. Hvis du fortsatt er i tvil, så pleier det å gå fint med en fast utgave. Når man er i butikken, er det nemlig lett å velge en seng som er for myk. Det er kanskje ikke så merkelig, da man har vært ute og kikket på senger i timesvis, og bare har lyst til å kaste seg ned i et mykt og komfortabelt møbel. Men det man skal huske på er at det er stor forskjell på å prøveligge en seng i et kvarters tid, og å tilbringe en hel natt i den. Og forhåpentligvis gjennom mange år.

Se fler kontinentalseng tilbud hos Confidentliving.no

Dessuten er det vigtig at du velger kvalitet. Kontinentalsengen består som sagt av tre forskjellige lag, og det kan være stor forskjell på madrassenes kvalitet. Mange kontinentalsenger er desverre bygget på en rimelig dårlig bunnmadrass. Siden dette er den nederste delen, er det ofte her produsentene nedprioriterer kvaliteten. Spesielt når prisene skal kuttes på de mindre dyre modellene. Det er faktisk noen eksempler på at det nederste laget er fullstendig spart vekk. Da er det plutselig ikke mye kontinentalseng igjen.

Det er vanskelig å si hva som er den beste kontinentalsengen, fordi det er avhengig av den individuelle smak og preferanser. I tillegg spiller prisklassen en stor rolle – her bør man passe på, og ikke spandere for lite. Kjøper du en god kontinentalseng kan den lett holde i over 20 år. Det er derfor viktig å bestemme seg for den riktige. I sengeverdenen henger pris og kvalitet som oftest sammen.

Hva er en kontinentalseng?

Kontinentalsenger er en populær sengetype. Og det har det vært i mange år. Det er kanskje ikke så merkelig, siden den kombinerer god komfort og rimelig pris. I tillegg har den høyden på sin side. Det er lett å komme seg inn og ut av senga, og kontinentalsengen egner seg derfor fantastisk til folk som har gangbesvær eller ryggproblemer. Dessuten gir den en form for luksusfølelse, siden den minner om en hotellseng i høyden.

Kort fortalt, så er en kontinentalseng bygget opp av flere lag, som oftest tre stykker. Nederst finner vi bunnmadrassen, så kommer fjærmadrassen, og til sist har vi overmadrassen. Denne overmadrassen består som oftest av latex eller minneskum.I tillegg skiller kontinentalsengen seg fra andre senger ved at den ikke har noen sengeramme. Tradisjonelt sett vil du ha en sengeramme med spile, som madrassen så skal ligge i. Med en kontinentalseng har du en bunnmadrass som sengebunn, pluss to andre madrasstyper ovenpå der igjen.

Alle har opplevd sprekken i midten, og vært irritert på den. Velger du en kontinental dobbelseng, vil  sengen være dekket av en overmadrass i ett stykke. I tillegg til å eliminere problemet med sprekken, gir den bedre komfort, og kan være en vigtig hjelper for en bedre søvn.

Få en god nattesøvn

bedre nattesøvn
Få en bedre nattesøvn med en kontinentalseng

Vi bruker ca en tredjedel av livet i senga. Derfor er det viktig med en god seng med god søvnkomfort. Men utover selve senga, så er det noen andre ting som også kan ha innvirkning på nattesøvnen. Her kommer det noen få råd om hvordan du får sove godt om natta.

Legg bort mobilen

Ja, vi har hørt det før. Men for mange har det blitt et rituale å sjekke telefonen i senga før man skal sove – men vil du ha en god nattesøvn, er det lurt å la telefonen ligge. Årsaken er blant annet at det kunstige blå lyset fra skjermen hindrer utskillelsen av søvnhormonet melatonin. Nyere telefoner har et filter som demper det blå lyset, men effekten av dette er ennå ikke påvist.

Lys & mørke

Man skulle tro at så mye mørke som mulig er godt for søvnen. Det er ikke helt riktig, for selv om man skal unngå lys så mye som mulig om natten, skal man ha så mye lys som mulig om dagen. Hypocretin er et protein som vedlikeholder søvnbalansen og gjør at vi kan sove. Det viser seg at man danner mindre av dette proteinet om vinteren, som nok har en sammenheng med mangelen på sollys. Så få så mye lys som mulig om dagen, og unngå det om natten.

Ingen kaffe eller øl

Kaffe inneholder koffein, og koffein er som kjent oppkvikkende – derfor er det en dårlig idé å ta en kopp kaffe om kvelden. Det er selvfølgelig forskjeller på hvor følsom man er, men søvnforskere pleier å henvise til ”klokken-17-regelen”. Med andre ord, ingen kaffe etter klokka 5 på kvelden.

Alkohol er i seg selv søvndyssende, og virker utmerket hvis du vil sovne kjapt. Problemet er… at når alkoholen blir nedbrutt, dannes det stimulerende stoffer – så selv om du sovner fort, sover du dårligere og våkner for tidlig.

La soverommet være kjølig

Det viser seg at man sover best hvis huden har en temperatur på mellom 25 og 30 grader. Det er ikke alle som har et hudmålingsapparat der hjemme, men rettesnoren er et kjølig rom med en varm dyne.

Stopp treningen i tide

God mosjon frigir adrenalin. Og er det noe som kan holde deg våken om natta, så er det nettopp adrenalin. Det er selvfølgelig ikke alle typer mosjon som er like opphissende, men det verste du kan gjøre er å dyrke konkurransesport. Studier viser uansett at trening er mest effektivt om morgenen.

Les mer om søvn på https://psykologisk.no/2016/05/dette-bor-du-vite-om-sovn/.

4/5 - (2 votes)

Skriv en kommentar