Bolig

Porsgrund Porselen

porsgrund porselen

De fleste nordmenn har hørt om Porsgrund Porselen. Det er en gammel fabrikk, grunnlagt allerede i 1885. Men tross sin alder, har den alltid vært en nyskapende og innovativ bedrift – som ikke minst er populær.

Porsgrunds høybrente feltspat blir brent på 1400 grader. Ved brenning ved så høy temperatur, smelter gods og glasur sammen. Den karakteristiske hvitheten og gløden kommer fram, og produktet får en utrolig slitesterk glasur og hygienisk spiseflate. Den gjennomskinnelige hvite og glansfulle glasuren er noe av det Porsgrunds porselen er kjent for.

Se utsalg hos Porsgrund

Det er flere ting som skyldes Porsgrund Porselens popularitet

De viktigste faktorene er kvalitet og design. Porsgrunds Porselænsfabrik har alltid satset på ny norsk design, og har mottatt utmerkelsen «Merket for god design» hele ni ganger. Deres ansatte har gjennom årene vært med på å sette sitt preg på norsk designhistorie. Norsk design, sammen med strenge sorteringsnormer for sikring av kvalitet, har gjort sitt til at Porsgrunds hvite porselen alltid har vært populært.

Kvalitet koster. Og Porsgrund har også porselen for dem med tykke lommebøker. Men en stor faktor som spiller inn for mange, og som også har gjort sitt til at de er så populære, er mulighetene for fabrikkutsalg med rabatter på opptil 80%. I tillegg til å få gode rabatter når du besøker fabrikkutsalget i Porsgrund, kan du oppleve stråmalerne som fortsatt sitter der. Her kan man få innblikk i hvordan porselenet blir produsert, i tillegg til at man kan være vitne til at de populære og tradisjonelle stråmønstrene blir håndmalt.

Porsgrund servise

KOPP & SKÅL 15 CL

Er du på jakt etter kopp og skål av den edleste kvalitet, er dette noe for deg. Dekoren er håndmalt, og blir blant fagfolk kalt evighetsmønsteret. Det høybrente Porsgrund porselen består av kun rene naturmaterialer, og er svært robust. Det er derfor velegnet til både hverdag og fest.

BESTIKKSETT 16 DELER

Dette bestikksettet i 16 deler vil pynte på etthvert bord. Skaftet er av høybrent feltspatporselen, og er hvite med blå dekor. Disse knivene er veldig robuste, og du er garantert et utrolig flott og funksjonelt bestikk i mange år fremover.

TALLERKEN FIRKANT 27 CM 4PK

Servise heter Sense, og er Porsgrunds største helt hvite servise. Her finner du deler til alle typer retter, og skålene og bollene kan settes direkte inn i ovnen for tilbereding av varme retter. Det er et populært servise, og kan ses bli brukt på mange hoteller og restauranter landet rundt. Perfekt for deg som liker rene linjer.

Porsgrund kniver

Grønnsaks- og kokkekniv

Hvis du er profesjonell eller bare hobbykokk der hjemme, så vet du hvor viktig det er å ha en god kniv å jobbe med. Disse knivene er ekstra skarpe, ekstra harde og ekstra robuste. Porselenskniver er laget av et materiale som faktisk plasserer knivene rett under diamant på en hardhetsskala. De har lav vekt, og er enkle å gjøre rene.

Skreller/Rot/Grønns/Brød TYNN

Porselenskniver er perfekte for deg som vil ha kniver som holder seg skarpe lenge. Knivbladet i porselen holder seg skarpe mye lenger enn kniver av stål, og er dessuten enklere å rengjøre.

Kokkekniv

Hvis du kun skulle ha én kniv på kjøkkenet, så skulle det være en kokkekniv fra Porsgrund. Denne er nesten uunnværlig på kjøkkenet, og er perfekt til snitting og hakking. Kniven har grep i ekte valnøtt.

Porsgrund lykter

LYSLYKT HUS

Hvis du savner en hyggelig belysning der hjemme, så er Lyslykt fra Porsgrund perfekt for deg. Det kritthvite hyggelige porselenshuset er perfekt for å få mest mulig hygge ut av telyset. Sett den i vindueskarmen en mørk og kald kveld, og merk det varme lyset fra huset.

LYSLYKT KLOKKEBLOMST BLÅ

Denne lyslykten er for de kvalitets- og designbevisste. Det høybrente feltspatporselenet er av den samme høye porselenskvaliteten som Porsgrund har laget siden 1887. Den har en blå farge innvendig, mens den er klassisk hvit utenpå. En særdeles elegant beholder til telyset.

CANDLE METALLIC 48HRS SILVER

Dette er en perfekt lykt for den som tenker eleganse. Den er selvfølgelig laget av feltspatporselen, og lyset har som navnet tilsier, en brennetid på 48 timer. Denne versjonen er i farget sølv, og kommer med lokk.

Om Porsgrund Porselænsfabrik

Porsgrund Porselænsfabrik kan skryte av mer enn 130 års historie, og regnes som en vigtig del av norsk design- og kulturhistorie. Fabrikken ble grunnlagt helt nede ved elva i Porsgrunn i 1885, og er i dag Porsgrunns største turistattraksjon. Den første brenningen av Porsgrund porselen fant sted i 1887, og selv om hoveddelen av produksjonen ble flyttet til Tyskland i 2011, blir det fortsatt brent og dekorert i Porsgrunn – som ved den første brenningen.

Fabrikken har, som de fleste andre gamle fabrikker, opplevd mange forandringer. En modernisering av fabrikken innebar blant annet flyttingen, men det er også modernisert på selve produksjonsfronten. Her satses det på framtiden, og nye produkter som gaveartikler og lykter blir produsert side om side med for eksempel til tidløse Bogstad-serviset.

Porsgrund Porselænfabrik har alltid stilt store krav til utviklingen av produktseriene sine. Fokuset har siden starten ligget på på godt samarbeid mellom kunstnere og designere på den ene siden, og bedriftens ledelse på den andre. Resultatet er en solid bedrift med mer enn 130 års fartstid. Porsgrund Porselænsfabrik har blitt et begrep i norsk industri, og er en merkevare de fleste nordmenn kjenner og har brukt.

En av de viktigste tingene fabrikken har lært, er å ikke ta noen ting for gitt. En av selve hjørnestenene i Porsgrund Porselænsfabrik er sikringen av god kvalitet. Derfor jobber de hver dag målrettet mot å utvikle og teste produkter, slik at vi som kunder kan være sikre på at vi får den samme kvaliteten som fabrikken alltid tidligere, gjennom de siste 130 år, har levert. Med sine modige, nyskapende og kreative holdninger, kan vi være rimelig sikre på at Porsgrund Porselænsfabrik eksisterer i 130 år til – minst!

5/5 - (1 vote)

Skriv en kommentar