Fritid

Vinsmaking

vinsmaking oslo

Vin er gudenes drikk, og det er en gammel drikk. Faktisk går vinens historie mer enn 6000 år tilbake, og drikken har siden den gang vært en konstant følgesvenn i mange kulturer. Vi kan ikke skryte av en like lang vintradisjon her på berget, men vin er helt klart en økende del av norsk drikkekultur. En vinsmaking vil øke din kunnskap om denne druesaften, og helt sikkert åpne dine øyne opp for nye smaks- og duftopplevelser. Det er så fantastisk mye å lære om vin, men det beste av alt er å smake på vin. For som Benjamin Franklin sa :Vin er et bevis på at Gud elsker oss, og vil at vi skal være lykkelige.

Vinsmaking i Oslo på Klosteret

vinsmaking på klosteret

Det er ingenting som et godt glass vin i de riktige omgivelsene. Og det får du så det monner i Klosteret Restaurant. Det er nemlig her dørene blir slått opp, og man blir mødt av klostermusikk og levende lys. Det kunnskapsrike personalet tar deg i mot, og sammen med glade og hyggelige mennesker får dere adgang til Chambre Séparée – et avlukket rom i det fredelige og enkle kjellerlokalet. Den prisbelønte vinkjelleren har over 800 forskjellige viner, og du får smake på 5 av dem. Se frem til en hyggelig, stemningsfull, sanserik og smakfull opplevelse.

Vinkurs og smaking

Her får du en vaskeekte norgesmester i vinsmaking som kursleder. I tre timer vil lederen fortelle deg om  hvordan man lager vin, og hva som preger de forskjellige regionene. I tillegg lærer du om hva du skal kikke etter når du handler vin. Det blir tross alt produsert en del vin av lavere kvalitet rundt omkring, så det er kjekt å vite.

Kurset vil handle om enten de franske eller italienske vinene. De fleste kjenner Merlot og Bordeaux, men hva vet vi egentlig om regionene? Nordmenn elsker italiensk vin, men hva vet vi egentlig om de forskjellige italienske vinstilene?Selvfølgelig skal det også smakes! Her vil den kunnskapsrike kurslederen geleide deg trygt gjennom en liten smakstrening av de forskjellige vinene.

Vin og ostekveld for to

Det er vel ingenting som passer bedre sammen, enn ost og vin. Det virker nærmest som det ene er laget for det andre. På denne opplevelsen tar man enten med sin kjære eller en god venn. Stemningen er uformell, for her er det hyggen og smaken som står i sentrum. Vi har helt sikkert noen favoritter, når det kommer til sammensetningen av vin og ost, men det finnes så uendelig mange gode kombinasjoner. Dette er noe av det du får vite mer om. Dette er en opplevelse som passer for både nybegynnere og viderekomne.

Vinsmaking som gave

Noen ganger kan det være vanskelig å finne på en god gave til en du er veldig glad i. Så hvorfor ikke gi personen noe som du kan være med på og dele? En opplevelse er alltid best når man har noen å dele den med. Og de gode minnene vil vare for evig. En vinsmakingsopplevelse er den perfekte gaven for den som har lyst til å få brukt og utfordret sansene, samtidig med at man får økt kunnskap om et elsket emne. I tillegg får du muligheten til å smake på viner som du kanskje aldri ellers ville ha hatt mulighet til. Vin er den ekte vare. Eller som de gamle grekere sa: In vino veritas!

5/5 - (1 vote)

Skriv en kommentar