Fritid

Matkurs i Oslo

matkurs i oslo

Matkurs i Oslo: Interessen for gastronomi og kokekunst har aldri vært større. Det finnes flere fjernsynskanaler som er fullstendig dedikert til matprogrammer, og dagens Ingrid Espelid Hovig er rene superstjerner med millioninntekter.

For oss nordmenn har det også blitt lettere å få tak i ingredienser til eksotisk inspirert matlaging. Det er ikke lenge siden at krydderihylla hjemme, for det meste bestod av salt og pepper, og balsamico og olivenolje kun var noe man fikk på ferie i syden. Men i dag kan vi alle være mesterkokker, men det krever jo selvfølgelig litt skolering.

Det er derfor et matkurs i Oslo er en fantastisk opplevelse. Ikke bare for deg som deltar,  men også for dem rundt deg. Ingenting er som å kunne servere mat som gjestene elsker. Utover å lære oppskrifter og teknikker, så fungerer et matkurs også som inspirasjon for fremtidige selvutviklede og lekre retter. Så finn din fram din indre kokk og dra på matkurs!


Biff- & Béarnaisekurs hos KJELLTORESMAT

Biff- & Béarnaisekurs hos KJELLTORESMAT

Dette er det perfekte kurset for den som elsker kjøtt. Etter dette kurset kommer du alltid til steke biffen din perfekt. Her viser KJELLTORESMAT deg teknikkene for å steke indrefilet av okse, entrecotedouble, svinekotelett og lammelår, samt en innføring i hvordan du lager den klassiske Hollandaise og dens avledninger.

Kurset tar ca 3,5 time, og alle får prøve seg ved panna. Når alle kjøttrettene er klare, dekkes bordet med pommes frites, salater, sauser og ovnsbakte grønnsaker. Det eneste du skal huske å ta med, er godt humør og god appetitt.


Øl- & matkurs i Oslo

Øl- & matkurs i Oslo

Med god mat hører også godt drikke. Det handler om å finne den beste kombinasjonen av mat og drikke. Øl er jo ikke bare øl, men kan være med på å fremheve selv den beste matrett. Hvem er vel bedre skikket til å fortelle deg om de beste smakskombinasjonene enn Ølakademiet i Oslo? På dette matkurset får du servert en meny som er satt sammen av kokken og ølentusiasten Ronja Velten, og du blir introdusert for hvilken type øl du skal velge til hvilken type mat. Kurset varer i ca 2,5 time, og du er garantert en hyggelig og kulinarisk aften med likesinnede kursdeltakere.


Pølsekurs med Anni’s Pølsemakeri

Pølsekurs med Anni's Pølsemakeri

Pølser er ikke bare pølser. Hvis du tviler på det, så dra på pølsekurs hos Anni’s Pølsemakeri. Her får du smake på de aller lekreste grillpølsene du kan få, med de lekreste og beste råvarene fra Gudbrandsdalen. På kurset får du selv muligheten til å lage pølser fra bunnen av, og du får alle verktøyene du trenger. Her får du oppskrifter, råvarer, krydderier og utstyr å leke med. I tillegg kommer du hjem med massevis av kunnskap om å røyke og spe pølser. Det er også plass til kreativitet på kurset, så kanskje du lager den neste pølseklassikeren? Det beste av alt er at du får alle dine 4 kilo pølser med hjem.


Østers- & skalldyrkurs hos KJELLTORESMAT

Østers- & skalldyrkurs hos KJELLTORESMAT

KJELLTORESMAT er Tore N, Kjell Arne, Tore B, Petter og lærlingen Loke. Dette femkløveret er kokker med lidenskap for mat, og har en lang fartstid i bransjen. På dette kurset presenter de deg for det beste som havet har å tilby. Det blir vist ulike tilberedningsmetoder av sjømaten, og snakket om oppbevaring og behandling av blåskjell, sjøkreps, krabbe, kongekrabbe, kamskjell, østers og reker.

Kurset tar ca 4,5 time, og etter at all maten er tilberedt på best mulig vis, så dekker dere bordet, og nyter skattene fra havets bunn.


Fisk- & fileteringskurs hos KJELLTORESMAT

Fisk- & fileteringskurs hos KJELLTORESMAT

Her er fisken i fokus, og etter kurset har du blitt ekspert i filetering og tilberedning av fisk. Du lærer også hvordan man bedømmer kvaliteten, hva de forskjellige stykningsdelene er, og hvordan man best oppbevarer fisken. I tillegg vises det hvilke typer retter man kan lage av forskjellige typer fisk, og hvilke typer sauser som passer best. Når det hele er forberedt og tilberedt, så dekker dere bordet med hele herligheten, og nyter gullet fra havets eget skattekammer.


Kurs i ølbrygging i Oslo

Kurs i ølbrygging i Oslo

Det tar lang tid å bli en skikkelig ølbryggingsmester, men alle skal jo starte et sted – og Ølakademiet må være et av de aller beste stedene. Her får du alle muligheter til å bli klokere på øl og alle dets kvaliteter og egenskaper. Underveis i det 3 timer lange kursforløpet får du blant annet lære om nedkjøling, gjæring og ulike gjærtyper – samt en innføring i de største fallgruvene i selve bryggeprosessen. Her har du virkelig muligheten til å slukke både kunnskapstørsten og øltørsten. Les mer om ølsmaking her.


Pølse- & burgerkurs hos KJELLTORESMAT

Pølse- & burgerkurs hos KJELLTORESMAT

Dette er et kurs hvor du lærer å lage gode pølser og fantastiske hamburgere. Her skal dere kverne kjøtt, lage farse og produsere pølsene selv, samtidig som dere snakker om ulike typer kjøtt og fettinnhold. Ingen burgere eller pølser uten brød! Det skal dere også bake selv. Sammen med tilberedningen av ketchup, sennep, potetstabbe, sure agurker, burgerdressing, piccalilli relish og sprø løk, blir avslutningen på kurset en ren fest. Som en ekstra bonus er boken «Sjekk de brø’a!» også inkludert.


Den perfekte gaven til matelskeren

Alle liker mat, men noen liker mat mer enn andre. De liker nemlig god mat. Matkurs er den perfekte opplevelsesgaven i Oslo til den som interesserer seg for mat, og som elsker god mat. Et slikt kurs er kilde til inspirasjon, utover all den kunnskap man bliver servert på selve kurset. Det kan være at et matkurs er det lille som skal til for at den du gir det til får fart på karrieren som kokk – eller bare en karriere som briljant kokk der hjemme. De gode smaksopplevelsene er noe vi tar med oss resten av livet, og nå kan en du er glad i, eller eventuelt du også, lage deres egne smaksopplevelser som varer livet ut. Mat smaker tross alt best i godt selskap. Bon Appétit!

4/5 - (1 vote)

Skriv en kommentar